Zonder scheids geen wedstrijd. Vaak wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter als vanzelfsprekend gezien, maar de scheids staat met passie voor korfbal en de vereniging in zijn/haar vrije tijd op het veld zodat jij kunt spelen. Dat is wel een bedankje waard!

Veel Eemvogelspelers bedanken de scheidsrechter al na afloop van de wedstrijd. Laten we dat op zaterdag 1 en 8 oktober ALLEMAAL doen. Na afloop van de wedstrijd lopen we met het hele team naar de scheidsrechter en geven hem of haar allemaal een hand en bedanken voor het fluiten.

weekvandescheidsrechter2016

Wat is de Week van de Scheidsrechter?
De Week van de Scheidsrechter is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’, een initiatief van het ministerie van VWS en uitgevoerd door de sportbonden en NOC*NSF. Hiermee wil de sport in Nederland ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en daarin zichzelf kan zijn. Sportverenigingen die scheidsrechters of officials in het zonnetje zetten kunnen dit op social media met de hashtag #scheidsbedankt extra onder de aandacht brengen.