De Eemvogels 1 wist de eerste twee competitiewedstrijden dit zaalseizoen tegen Lemmer en Noveas te winnen. Met de acht vertrouwde en bekende basisspelers was het doel om de ongeslagen status vast te houden tegen d’Ommerdieck uit Nieuwleusen. In de eerste helft was er vrijwel constant een gat van drie punten tussen beide teams. De tweede helft werd op een volwassen en zakelijke manier uitgespeeld: eindstand 15-8.

Op 27 november vond de thuiswedstrijd tegen d’Ommerdieck uit Nieuwleusen plaats. Dit keer niet in Sportboulevard de Engh, maar in de Banninghal in Soesterberg. Ook d’Ommerdieck was na twee wedstrijden nog ongeslagen; met een winstpartij en een gelijkspel startte de uitploeg aan de wedstrijd tegen de Soesters.

De score werd al snel geopend door Henk Luijk. De doelpunten van Luijk en Danielle Ras zorgden voor een goede start voor de Soesters. Over het algemeen wist De Eemvogels verdedigend het afgesproken werk uit te voeren: zo min mogelijk ruimte geven en de hoop op een goed resultaat voor de tegenstander zo snel mogelijk doen laten verdwijnen. Dit ging bijna de volledige eerste helft volgens plan. Toch wist d’Ommerdieck vijfmaal te scoren in de eerste helft. De Eemvogels liet overigens duidelijk merken dat er niets te halen viel in de Banninghal. Doelpunten werden gemaakt door verschillende spelers aan de Soesterse kant en de ploeg wist in een hoog tempo zuiver spel op de mat te leggen. Met een stand van 8-5 werden de kleedkamers opgezocht.

Coach van Dijk gaf in de rust aan dat hier gewoon twee punten gehaald moesten worden. Als de Eemvogels het bekende eigen spel op tempo zouden uitvoeren, dan zouden de twee punten in de Banninghal blijven.

Luijk opende ook de tweede helft de score. Nadat d’Ommerdieck scoorde via een strafworp was het even gedaan met de productiviteit van de tegenstanders. Zesmaal wist De Eemvogels achter elkaar te scoren. d’Ommerdieck sputterde nog tweemaal tegen waardoor de wedstrijd eindigde met een stand van 15-8.

Door de derde winst op rij staan de Soesters met zes punten boven aan. Door het morsen van punten door de concurrentie staan de Soesters nu alleen op deze eerste plek. Een prettige positie, maar de komende week de taak om te laten zien dat het team de gewenste koppositie kan behouden.

Komende week spelen de Soesters de uitwedstrijd tegen Wolderwijd in Zeewolde.

Scores: Henk Luijk 6x, Jordi Mast 2x, Jeremi Mast 2x, Jade Kraaikamp 2x, Daniëlle Ras 1x, Jeroen van Kappel 1x, Elisa van Hengstum 1x.