Na drie overwinningen op rij was het voor De Eemvogels tegen Wolderwijd zaak om de reeks verder uit te bouwen en niet onnodig tegen puntverlies aan te lopen. Wolderwijd is in het verleden vaak een lastige tegenstander gebleken voor de Soesters en de ruststand van 5-5 toonde aan hoe moeizaam de wedstrijd verliep. In de tweede helft wist De Eemvogels verdedigend een tandje bij te schakelen waardoor de off-day in aanvallend opzicht toch nog voldoende bleek om de punten mee naar Soest te nemen. Eindstand 9-13.

De thuisploeg was sinds het laatste treffen tussen beide ploegen wel iets in formatie veranderd en coach van Dijk gaf dan ook aan dat geduldig en geconcentreerd spel noodzakelijk was om de wedstrijd niet onnodig spannend te maken. Het eigen tempo aanhouden en de kansen goed uitspelen was het devies. Henk Luijk maakte de openingstreffer met zijn alom bekende afstandschot en daarmee ging de wedstrijd van start. Een strafworp tegen was het begin van de vele (snel afgestrafte) overtredingen van beide kanten. Jeremi Mast had echter zin om zijn persoonlijke doelsaldo op te krikken en zorgde voor het tweede en derde doelpunt van De Eemvogels. Wolderwijd kreeg telkens teveel ruimte voor het schot en dat resulteerde dan ook in de eerste voorsprong van de thuisspelende ploeg. Voor de rust werden er aan beide zijden nog wat doelpuntjes meegepikt en zo gingen de ploegen met beide 5 doelpunten de rust in.

Coach van Dijk was ontevreden over het spel en de vechtlust. Doel was de tweede helft terug te vallen op het eigen spel om daarmee de voorsprong te pakken en deze uit te bouwen. De eerste helft werden niet de juiste keuzes gemaakt en werd er geforceerd aangevallen.

Vol goede moed kwamen de Soesters uit de kleedkamers en de eerste twee doelpunten na het opnieuw influiten vielen dan ook aan de kant van het vlaggenschip van de Soesterse korfbalvereniging.  De scheidsrechter had inmiddels besloten om nog strenger op te treden en dat resulteerde dan ook in behoorlijk wat vrije ballen en spelhervattingen. De Eemvogels had het even moeilijk met deze manier van spelen en keken vervolgens weer tegen een achterstand van 1 punt aan. Het afronden van afstand kon men echter nog steeds en de achterstand was zo weer gelijk getrokken met treffers van Luijk en de jongste Mast. De laatste periode van de wedstrijd kwam er iets meer rust en kon de uitploeg weer gas geven. Jade Kraaikamp gaf het startsein van de eindspurt en Jeroen van Kappel, Henk Luijk en Jordi Mast deden nog een duit in het zakje. Dat er in de laatste minuut nog een flinke botsing plaatsvond waar twee spelers gehavend uitkwamen kon niets meer aan de uitslag veranderen. De punten gingen mee naar Soest en door het verlies van de directe concurrent staat De Eemvogels nu 3 punten los van de nummer twee in de competitie.

Komende week speelt De Eemvogels in Bussum tegen DOC. Wederom een oude bekende.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 6x, Henk Luijk 4x, Jade Kraaikamp 1x, Jeroen van Kappel 1x, Jordi Mast 1x