Op zaterdag 3 december speelde De Eemvogels C1 een goede wedstrijd thuis tegen Huizen. Vol inzet en met plezier werd er gekorfbald.

Vanaf het begin liet de ploeg zien zeker niet de mindere te zijn en al veel geleerd te hebben uit de voorgaande wedstrijden. Waar andere wedstrijden de ploeg snel onder de indruk was van het vaak wat fysiekere spel, liet de ploeg nu zien mee te kunnen in dit spel.

De inzet en plezier zijn er en er waren genoeg kansen voor de Soesters, echter het probleem is nog het afmaken. Na 15 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

Uiteindelijk was het Huizen tegen de verhouding in die op 0-1 kwam. Even de spelers van de C1 van slag en voordat zij het wisten lagen direct de 0-2 en 0-3 in de korf. De spelers rechtte hun rug en nog voor rust zorgde Igmar met een doorloopbal voor de 1-3. Daarna waren er nog vele kansen op de 2-3 maar deze wilde niet meer vallen voor rust. Dan moest het maar de 2e helft gebeuren.

De 2e helft was De Eemvogels de betere ploeg en werd er geknokt tot het einde. Er waren genoeg kansen op de aansluiter maar er leek wel de zogeheten “deksel” op de korf te zitten. Een minuut voor het einde viel dan ook de 1-4 voor Huizen en was de wedstrijd beslist. Jammer want gezien het speelbeeld had de C1 haar eerste punt in de competitie kunnen pakken.