Home 2016-2017 De Eemvogels behoudt ongeslagen status

De Eemvogels behoudt ongeslagen status

0
De Eemvogels behoudt ongeslagen status

Na de goede start van de afgelopen weken had De Eemvogels tegen het onbekende TFS de kans om een gat te slaan met de achtervolgers. De start van de thuisploeg was goed, maar het niveau van vorige week werd niet gehaald in deze voor de Soesters moeizame wedstrijd. Bij rust keek de ploeg tegen een achterstand aan en vlak voor het laatste fluitsignaal werd na veel strijd de gelijkmaker op het bord gezet. Eindstand 14-14.

Met een voorsprong van drie punten begon De Eemvogels in Soest aan de wedstrijd tegen TFS. Vooraf had coach van Dijk aangegeven dat deze kans om de voorsprong op TFS te vergroten met beide handen aangepakt diende te worden. Direct na het eerste fluitsignaal gaf de thuisploeg gehoor aan deze oproep. Een goede aanvalsopzet maakte dat Henk Luijk en Jordi Mast De Eemvogels op voorsprong konden zetten. De goede start kon echter geen vervolg worden gegeven en TFS kwam beter in de wedstrijd. Henk Luijk, Daniëlle Ras en de gebroerders Mast wisten nog wel te scoren, maar TFS wist optimaal te profiteren van fases waarin de thuisploeg het verdedigend niet op orde had. Met een kleine achterstand voor De Eemvogels zochten beiden ploegen de kleedkamer op.

Coach van Dijk benadrukte in de rust dat de mentale weerbaarheid die de ploeg de afgelopen weken had getoond vandaag ook de sleutel kon zijn. Er moest van eigen kracht uit worden gegaan en gestreden worden om überhaupt nog kans te maken op een goed resultaat.

Het was echter TFS dat beter uit de kleedkamer kwam. De Friese ploeg scoorde tweemaal op rij om de voorsprong te vergroten naar 4 punten. Dit was het startsein voor De Eemvogels om de druk te verhogen. Vier treffers op rij van Jeremi Mast, Elisa van Hengstum, Henk Luijk en Jordi Mast brachten de stand weer in evenwicht en de thuisploeg leek de wedstrijd naar zich toe te trekken. In een daaropvolgende zwakke fase werden echter direct drie tegentreffers geïncasseerd en keek de ploeg weer tegen een achterstand aan. In de spannende slotfase wist de thuisploeg nog gelijk te maken alvorens de uitploeg middels een makkelijk geboden kans toch weer op voorsprong kon komen. Het slotakkoord was echter aan De Eemvogels dat door een treffer van Jeremi Mast toch nog een gelijkspel wist te behalen.

In verband met de feestdagen speelt De Eemvogels op 7 januari pas weer de volgende wedstrijd. In Akkrum wordt dan aangetreden tegen SIM, de laatste tegenstander uit de poule.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 5x, Jeremi Mast 4x, Henk Luijk, 3x, Elisa van Hengstum 1x, Daniëlle Ras 1x