Home 2016-2017 Lemmer beëindigt ongeslagen reeks De Eemvogels

Lemmer beëindigt ongeslagen reeks De Eemvogels

0

Na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken was het voor De Eemvogels zaak om een stijgende lijn op te pakken en de punten mee te nemen naar Soest. Voor de tweede maal op rij speelde het team uit in Friesland, nu in en bij Lemmer. Na een goede eerste helft stonden de Soesters bij rust met 6-7 voor, maar een zwakke tweede helft betekende de eerste nederlaag voor De Eemvogels in dit zaalseizoen. Eindstand 13-10.

Na weer een lange rit richting het noorden was De Eemvogels klaar om de strijd aan te gaan met Lemmer. De wedstrijd werd geopend met een afstandsschot van Jordi Mast, waarop Lemmer direct reageerde. Doelpunten aan beide kanten zorgden voor een gelijk opgaande wedstrijd. Na doorloopballen van Elisa van Hengstum, een doelpunt van Daniëlle Ras en strafworpen van Jordi Mast ging De Eemvogels met een kleine voorsprong van 6-7 de rust in.

In de kleedkamer liet coach Cor van Dijk weten dat het belangrijk was om deze voorsprong uit te bouwen. Het was met name aanvallend nog te wisselvallig en de neiging om doelpunten te forceren maakte dat er regelmatig verkeerde keuzes werden gemaakt.

Vol goede moed gingen de Soesters het veld weer op, maar helaas mocht dit niet baten. Vele mooie kansen werden niet afgerond en de goede schoten van Lemmer zorgden voor een inhaalslag van de Friezen. De Eemvogels probeerde de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, maar dit wilde in de laatste minuten niet meer lukken. De wedstrijd eindigde met een stand van 13-10.

Volgende week speelt De Eemvogels thuis tegen nu medekoploper Noveas en is het direct zaak om de eerste plek weer op te eisen.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 6x, Elisa van Hengstum 2x, Daniëlle Ras 1x, Jeremi Mast 1x