Zaterdag 25 februari heeft de C1 eindelijk haar eerste overwinning behaald dit zaalseizoen. Thuis mochten de nog puntloze Eemvogels aantreden tegen HKC C1 welke met één punt net boven De Eemvogels stond.

De Soesters hebben ondanks alle nederlagen dit zaalseizoen laten zien dat zij steeds beter werden, steeds beter in de wedstrijden konden meekomen en dat alleen de beloning daarvoor ontbrak. Zaterdag kwam de beloning wel door een dik verdiende 6-3 overwinning.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de Eemvogels beter, waren er volop kansen en verdedigend werd er weinig weggeven. Toch bleven wederom de doelpunten uit. Rond de 10e minuut kregen de Soesters een strafworp mee, Thety nam de verantwoordelijkheid en miste helaas. Uit de tegenaanval was het HKC die hun eerste echte kans wel benutte en de 0-1 maakte. Direct daarop maakte Thety haar misser goed door met een prima afstandschot de 1-1 op het scorebord te zetten.

Dit gaf vertrouwen aan het team en het andere aanvalsvak ging vol aan de bak. Op snelheid werden de verdedigsters van HKC overlopen en het was Lotte die op aangeven van Lars met een mooie doorloopbal De Eemvogels op voorsprong zette, 2-1. Dit deed ze twee minuten later nog een keer op aangeven van Ingmar en er werd met een 3-1 voorsprong de rust in gegaan.

Na de rust was het duidelijk dat HKC ten koste van alles wilde winnen. Een speler van het eigen team moest in de aanval plaatsmaken voor een twee jaar oudere en een kop grotere speler uit de B. Deze was er duidelijk ingezet om de gelijkmaker te maken. Snel scoorde deze speler de 3-2 en leek de wedstrijd te kantelen. Toch mislukte dit onsportieve plan van HKC, want voordat de gelijkmaker kon vallen was het Mike die met een schot de 4-2 liet aantekenen. Daarna was het Lars die liet zien niet onder de indruk te zijn van zijn nieuwe grotere tegenstander en schoot gewoon de 5-2 binnen. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, kleine kansen aan beide zijden maar geen doelpunten. Het werd steeds spannender, bij de 5-3 zou de wedstrijd nog zo maar uit handen gegeven kunnen worden. Met nog vier minuten te gaan, bracht Iris de bevrijding en de overwinning definitief binnen. Met een schot zette zij de Soesters op 6-2. Direct hierop volgde de 6-3 van de B-speler van HKC, maar verder kwamen hij niet. Lars en Ingmar kregen grip op deze speler en de overwinning kwam geen moment meer in gevaar.

Een prachtige verdiende overwinning van een team wat een zwaar zaalseizoen heeft gehad maar met inzet en plezier toch eindelijk de beloning heeft gekregen. Dit werd beloond met een flink applaus van de trouwe supporters vanaf de tribune en de clubgenoten die aan het kijken waren. Als beloning werd de laatste plaats in de stand overgedragen aan HKC.