In Nijmegen trad De Eemvogels op zaterdag 2 september aan tegen het onbekende Keizer Karel. Met wat wijzigingen in de basis-acht ten opzichte van vorig seizoen was het de eerste helft zoeken naar het juiste ritme. Na een kleine achterstand bij rust (7-5) wist de ploeg in de tweede helft het overwicht om te zetten in doelpunten. Na het laatste fluitsignaal stond er een verdiende 14-16 overwinning op het bord.

Na weken van voorbereiding stond voor De Eemvogels op zaterdag 2 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. De ploeg speelde in Nijmegen tegen het onbekende Keizer Karel. Op een oefentoernooi na hebben beide ploegen niet eerder tegen elkaar gespeeld. Na het lijfsbehoud van de Soesters vorig seizoen werd bij de competitie-indeling voor het huidige seizoen duidelijk dat De Eemvogels de komende maanden aan de bak moeten. Tegen Keizer Karel was het dan ook zaak om direct de tanden te laten zien en de eerste punten van het seizoen mee terug naar Soest te nemen. Met Tim Luijk op de plek van de geblesseerde Henk Luijk en Hélène van den Heuvel in de basis trad de ploeg met verder veelal de bekende gezichten aan op het gras in Nijmegen.

Bij de start van de wedstrijd waren de Soesters duidelijk zoekende. Verdedigend stond de ploeg zoals altijd goed en werd er weinig weggegeven, maar aanvallend verliep het nog moeizaam. Doelpunten van Tim Luijk, Jeroen van Kappel, Jade Kraaikamp en van Jordi en Jeremi Mast zorgden ervoor dat De Eemvogels bij wist te blijven. Keizer Karel wist in de eerste helft met vlot opgezette aanvallen net wat makkelijker te scoren. De schade bij rust viel echter mee en met een tussenstand van 7-5 gingen beide teams de rust in.

Coach van Dijk gaf in de rust aan dat er veel meer in zat voor de ploeg. Als de rust bewaard kon worden en de verdediging haar taken uit bleef voeren dan kon een overwinning De Eemvogels haast niet meer ontgaan.

Kort na rust wist de thuisploeg het gat echter te vergroten, maar dit bleek het startsein te zijn voor een offensief van De Eemvogels. Met Koen van Barneveld in de ploeg werd vol de aanval gezocht en dit resulteerde in meerdere doelpunten. Van Barneveld wist zelf drie treffers te maken, waaronder de beslissende 14-15. Ook van Kappel, de gebroeders Mast en Daniëlle Ras wisten nog meerdere malen de korf te vinden. Tessa Rademaker kwam bij het slotoffensief in de ploeg om de druk erop te houden. Met de bevrijdende 14-16 in de slotseconden was de overwinning binnen en konden de punten mee naar Soest. Coach van Dijk prees de teamprestatie en de tomeloze inzet die in deze eerste wedstrijd door de gehele ploeg werd geleverd.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd voor De Eemvogels op het programma. In Soest is Tiel op zaterdag om 15.30 de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Jordi Mast 4x, Koen van Barneveld 3x, Jeroen van Kappel 2x, Daniëlle Ras 1x, Jade Kraaikamp 1x, Tim Luijk 1x