Na het seizoen met een overwinning op Keizer Karel te zijn gestart, was het vertrouwen in een goed resultaat tegen Tiel zeker aanwezig. In de eerste helft slaagde De Eemvogels er echter niet in een vuist te maken. De tegenstander schoot met scherp en de thuisploeg wist daar weinig tegenover te stellen. Bij rust keek de ploeg tegen een 5-15 achterstand aan. Een korte opleving in de twee helft bleek onvoldoende om nog dichterbij te komen. Eindstand 14-25.

De eerste paar minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Tiel opende de score, waarna Eemvogels twee keer op gelijke hoogte kwam. Daarna ging het echter snel bij Tiel, de Soesters kon en het tempo duidelijk niet volgen. Inzet was er wel degelijk, maar onvoldoende beweging zonder bal maakte dat de ploeg zeer moeizaam tot aanvallen kwam. Door wissels werd geprobeerd het tij te keren en even zorgde dit voor doelpunten aan de kant van De Eemvogels. Tiel verslapte echter geen enkel moment, bleef makkelijk de korf vinden en wist de voorsprong gestaag uit te bouwen. De ruststand werd bepaald op 5-15.
Coach Cor van Dijk hamerde op de inzet en de concentratie voor de tweede helft, om er toch nog een wedstrijd van te maken.
De tweede helft begon goed voor  de Soesters, door een paar scores achter elkaar vocht de ploeg zich terug tot 13-19. Tiel schoot de laatste paar minuten echter weer met scherp. Jeremi Mast bepaalde met zijn 6de treffers de eindstand vervolgens op 14.-25.
Volgende week worden de degens gekruist met Viko in Vianen. Twee jaar geleden speelde De Eemvogels vaak tegen deze tegenstander die ook dit seizoen de favoriet is voor de winst en voor de titel in de competitie. Daarom wordt ook volgende week weer een zware wedstrijd verwacht, echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Komende week wordt er weer getraind en met voldoende inzet kan het iedere tegenstander lastig worden gemaakt!
Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 6x, Daniëlle Ras 4x, Jeroen van Kappel 2x, Koen van Barneveld 1x, Henk Luijk 1x