Afgelopen zaterdag, 16 september, speelde De Eemvogels de derde wedstrijd in de competitie uit bij het bekende VIKO. Verwacht werd dat dit een zware wedstrijd zou worden voor De Eemvogels. Ondanks de inzet van het team, bleek dit inderdaad het geval en moest De Eemvogels de wedstrijd met een verlies van 17-9 bekopen.

Vol goede moed begon De Eemvogels aan de wedstrijd in Vianen. VIKO wist echter al direct bij de start van de wedstrijd duidelijk te maken dat het de wedstrijd snel wilde beslissen en scoorde maar liefst vier keer op rij. Aan Soester kant wisten Jordi Mast en Daniëlle Ras de eerste punten aan te tekenen. Ook Elisa van Hengstum wist met een afstandsschot te scoren. VIKO liet dit echter niet verder toe en scoorde nog driemaal. Het was wederom Elisa van Hengstum die vervolgens een punt maakte, dit keer een doorloopbal. Helaas waren de vele pogingen van De Eemvogels niet genoeg om het schotzuivere VIKO bij te kunnen houden. Bij rust keken de Soesters tegen een 10-4 achterstand aan.

Coach Cor van Dijk gaf in de rust aan trots te zijn op wat het team tot nu toe heeft laten zien en dat deze inzet en strijd volgehouden moest worden in de tweede helft. Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week was de coach blij te zien dat de ploeg zich ondanks de achterstand had herpakt.

In de tweede helft wist De Eemvogels regelmatig het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Echt dichtbij kwam de ploeg niet meer, maar er werd gestreden om het gat zo klein mogelijk te houden. Jeremi  Mast opende de tweede helft met een prachtig afstandsschot. Pas na drie tegenpunten lukte het De Eemvogels weer te scoren. Vervolgens vond Jeremi Mast nog tweemaal de korf en wist Henk Luijk de stand op 13-8 te brengen. Voor wat nieuwe energie in het veld werden wisselspelers Koen van Barneveld en Tessa Rademaker ingebracht. Helaas was het geslagen gat te groot en kon ook het laatste punt van Jeremi Mast geen verschil meer maken. Het lukte VIKO om nog verder uit te lopen en ze wisten een eindstand van 17-9 neer te zetten.

Volgende week staat in Soest de wedstrijd tegen Achilles op het programma. Beide ploegen hebben evenveel punten en het is dan ook zaak voor De Eemvogels om de punten in Soest te houden en om verder afstand te nemen van de onderste regionen.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Elisa van Hengstum 2x, Daniëlle Ras 1x, Henk Luijk 1x, Jordi Mast 1x