Na een serie moeizame wedstrijden lag er voor De Eemvogels in Bunnik een kans om afstand te nemen van de hekkensluiter. Op het veld van Midlandia kon bij winst een gat van 4 punten gecreëerd worden. In de eerste helft speelden de Soesters goed en wisten zij het krachtsverschil in de score uit te drukken. Bij rust stond er een 4-10 voorsprong op het bord en leek er niets aan de hand. De tweede helft waren de rollen echter volledig omgekeerd. De Eemvogels gaf het initiatief volledig uit handen, maar wist nog net op tijd de scoringsdrang van de tegenstander een halt toe te roepen. Eindstand 13-14 in het voordeel van de Eemvogels.

Bij aanvang van de wedstrijd stopte het met regen en dat leek een voorbode voor een mooie middag voor De Eemvogels. De ploeg begon scherp en wist met geduldig aanvalsspel voldoende kansen te creëren. Met twee treffers wisten zowel Jeroen van Kappel als Jordi Mast de voorsprong uit te bouwen. Ook Elisa van Hengstum, Henk Luijk en Jeremi Mast slaagden er in om mooi opgezette aanvallen af te ronden. Beide vakken draaiden aanvallend goed en gaven verdedigend vrijwel niets weg. Midlandia wist slechts sporadisch te scoren. Kort voor rust wisten wederom Elisa van Hengstum en de gebroeders Mast de korf te vinden waarmee de ruststand op 4-10 kwam.

Plaatsvervangend hoofdcoach Rick Mast was zeer tevreden over het vertoonde spel en hamerde op het vasthouden van de concentratie in de tweede helft. Kort na rust zou er gewisseld worden. Tessa Rademaker kwam in de ploeg voor de teruggekeerde Daniëlle Ras.

De Soesters begonnen kort na rust nog wel goed door een strafworp van Jeremi Mast na een goede actie van Ilse van Barneveld. Daarna kwam de ploeg moeilijk meer onder de druk vandaan. De thuisploeg wisten in tegenstelling tot de eerste helft de kansen nu wel af te ronden en vond steeds makkelijker de korf. Pas na vijf tegentreffers op rij wist Henk Luijk weer een Soesters punt aan te tekenen. Beide ploegen scoorden nog om en om en in de allerlaatste minuut wist Midlandia het gat voor het eerst op 1 punt te brengen. De wedstrijd was toen al gespeeld en na het fluiten van de goed leidende arbiter konden de punten mee naar Soest.

Volgende week speelt De Eemvogels wederom een uitwedstrijd. Dan is in Deventer Devinco de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Jordi Mast 4x, Elisa van Hengstum 2x, Jeroen van Kappel 2x, Henk Luijk 2x