Afgelopen zaterdag, 25 november, reisde De Eemvogels af naar Nijmegen voor een tweede ontmoeting met Keizer Karel dit seizoen. Bij de eerste veldwedstrijd tegen dit team wist De Eemvogels twee punten mee naar Soest te nemen. Het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. Ondanks de inzet van het team en een goede eerste helft, bleven de punten echter in Nijmegen. Een voorsprong bij rust (5-7) bleek onvoldoende om de wedstrijd te winnen. De 14-11 eindstand betekende een zure nederlaag voor de Soesters.

Vol goede moed begon De Eemvogels aan de wedstrijd tegen Keizer Karel. Het eerste doelpunt viel voor de Nijmeegse ploeg. Hiermee wist de tegenstander zijn eerste en laatste voorsprong in de eerste helft te behalen. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op waarbij voor De Eemvogels Daniëlle Ras en Henk Luijk de korf wisten te vinden. Kort voor de rust wist Jeremi Mast te scoren met een afstandsschot waarmee de grootste voorsprong voor De Eemvogels van deze wedstrijd werd behaald. Bij de rust stonden de Soester met 5-7 voor.

Tijdens de rust werden een aantal verdedigende tactieken besproken. Na de spannende eerste helft was het duidelijk dat De Eemvogels de rust en inzet moest weten te behouden gedurende de tweede helft.

De Eemvogels ging gemotiveerd de tweede helft in. Echter bleek Keizer Karel nog niet uit het veld geslagen en vielen de eerste twee doelpunten voor de tegenpartij waarmee de voorsprong voor de Soesters verdwenen was. De Eemvogels gaf de wedstrijd echter niet uit handen en Jeremi Mast wist opnieuw een doelpunt op zijn naam te zetten. De ploegen gingen vervolgens weer gelijk op waarbij De Eemvogels herhaaldelijk een maximale voorsprong wist te bereiken van 1 doelpunt door doelpunten van onder andere Jordi Mast en Hélène van den Heuvel. Bij een stand van 11-10 wist Keizer Karel voor de tweede keer in de wedstrijd een voorsprong te creëren. Hier ging een voor de Soesters vervelende fase aan vooraf. Een geldig doelpunt werd ten onrechte afgekeurd en twee ongeldige doelpunten van de Nijmegenaren werden om onbegrijpelijke redenen wel toegekend. Daarmee kwam de ploeg plotseling tegen de verhouding in op achterstand. Henk Luijk wist echter een gelijke stand terug te brengen door, na een overtreding van de tegenstander, een strafworp netjes af te ronden. In het laatste kwartier glipte de wedstrijd alsnog uit handen. Het Nijmeegse team sloeg haar slag en scoorde nog drie maal. Helaas wist de Soesterse ploeg niet bij te blijven en eindigde de sportieve wedstrijd met een stand van 14-11.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Huizen 1 op het programma.

Doelpunten: Jeremi Mast 4x, Henk Luijk 3x, Hélène van den Heuvel 2x, Daniëlle Ras 1x, Jordi Mast 1x