Nu we al twee speelrondes op weg zijn in de competitie is het hoog tijd voor een rondje langs alle teams. Lees verder voor een kijkje bij de wedstrijden van de afgelopen twee zaterdagen.

Kangoeroe Klup

In prachtig nazomerweer was het afgelopen zaterdag aan de Kangoeroes om de dag te openen. Met enkele nieuwe leden zijn onze jongste leden enthousiast gestart met het op speelse wijze leren van de korfbalsport.

F1

Enkele Kangoeroes van vorig jaar zijn dit seizoen doorgestroomd naar de F1. In de eerste weken was het even wennen aan elkaar en aan het spelen van wedstrijden. In de eerste wedstrijd werd al een aantal keer de korf gevonden, maar in de tweede wedstrijd kwam het team al goed los. Met vijf doelpunten werd het aantal van vorige week al bijna verdubbeld en werd het eerste punt van dit seizoen binnen gehaald. De strafworpen worden ook goed genomen want deze werden tot nu toe nog niet verloren.

E1

Een groot gedeelte van de F van vorig jaar is doorgeschoven naar de E1 en dit team heeft er vanaf week 1 geen gras over laten groeien. Vorige week werden de twee punten gepakt in een spannende uitwedstrijd en deze week werd in Soest overtuigend gewonnen. Een uitstekende start van onze E.

D1

Ook voor de D1 was het even wennen aan de hogere palen, de zwaardere bal en voor sommigen van een achttal naar een viertal. De eerste wedstrijd werd al wel gescoord en afgelopen zaterdag pakte het team een overtuigende 2-0 voorsprong. Dit bleek uiteindelijk net niet voldoende voor de winst, maar het goede spel belooft wat voor de rest van het seizoen. Houd dit snel groeiende team goed in de gaten.

C1

Onze jongens en meiden van de C1 zijn gestart met twee solide overwinningen. De eerste thuiswedstrijd werd ruim gewonnen en zaterdag liet het team in Amersfoort zien dat er aanvallend niet veel te halen valt tegen dit sterke collectief. Iedere week staan er weer andere spelers op in dit sterke collectief.

B1

Als er een team is dat na twee wedstrijden meer had verdiend dan waar het nu staat is het de B1. Zowel vorige week als deze week was het team heel erg dicht bij de overwinning maar werd er met minimaal verschil verloren. Zeker in de telkens overtuigende tweede helft laat dit team zien voor iedereen een lastige tegenstander te zijn. Het kan haast niet anders dat er snel punten gepakt gaan worden.

A2 en A1

Onze beide A-teams kennen een vergelijkbaar begin van de competitie. In de eerste speelronde wilde het nog niet lukken en in de twee speelronde stond voor beide teams een wedstrijd met Sparta op het programma. In het verleden vaak een moeilijke tegenstander gebleken dus voor beide teams een zware kluif. Op het zonovergoten veld in Soest pakten beide teams knap de volle punten tegen de ploeg uit Nijkerk. De A2 in een spannende pot met 6-5 en de A1 zeer overtuigend met een ruime overwinning.

S3

Senioren 3 haalde vorige week al het eerste punt binnen in Soest en ook deze week, uit in Wezep, zat het team goed in de wedstrijd. De wedstrijd werd nipt verloren maar zoals vorige week in Soest al duidelijk werd had de uitslag net zo goed de andere kant op kunnen vallen. Het team bouwt onder leiding van trainer Jeremi aan een spelpatroon en dit zal ongetwijfeld de vruchten af gaan werpen.

S2

Vorige week kon Senioren 2 nog niet laten zien wat ze in huis hadden door een afgelasting. Deze zaterdag kon het team in Nijkerk aan de bak tegen Sparta. Al de derde keer deze speelronde dat onze vereniging aan de bak kon. In de hitte werd er gestreden voor de punten met als mooi eindresultaat een puntendeling. De TC is blij dat er steeds leden bereid zijn om in te vallen bij de Senioren. We zijn echter nog altijd dringend op zoek naar senioren heren om deze teams aan te vullen. Laat het weten als je zin hebt om hier deel van uit te maken of als je iemand kent die dit zou willen!

S1

De speelronde werd afgesloten door S1. Vorige week werd er moeizaam gewonnen in Kockengen. Deze zaterdag kon de ploeg aan de bak tegen koploper Hebbes. In een wederom moeizame wedstrijd was het lange tijd spannend. In de tweede helft werden na een 5-5 ruststand maar drie doelpunten gescoord. Helaas voor De Eemvogels zaten daar twee doelpunten van Hebbes bij.

Daarmee zitten de eerste speelrondes en deze terugblik in vogelvlucht erop. Deze keer met dank aan de technische commissie. Wil je ook een terugblik op jouw wedstrijd delen? Mail naar vlucht@eemvogels.nl, dan zie je jouw verslag binnenkort op de site.