Home 2019-2020 Eerste helft breekt De Eemvogels op in Enkhuizen

Eerste helft breekt De Eemvogels op in Enkhuizen

0
Team S1 2019-2020

Na het verlies in de voorgaande wedstrijd lag er voor De Eemvogels extra druk op de wedstrijd tegen DTS uit Enkhuizen. In Enkhuizen kon bij winst de aansluiting met de middenmoot worden behouden. Bij verlies zou er ook geen man overboord zijn, maar gezien het zware programma in de komende weken voor de Soesters was winst wel wenselijk. In een zwakke eerste helft ontbrak het aan strijd en pit en was er gelijk een op het oog onoverbrugbare achterstand. De tweede helft was stukken beter maar dichterbij dan een verschil van 4 kwam De Eemvogels niet meer. Eindstand 15-10.

De start van de wedstrijd was voor De Eemvogels. De aanvalsopzet was goed en Hélène van den Heuvel scoorde met een doorloopbal. Verdedigend liet het team echter steken vallen in de zwakke eerste helft. Tegenstanders konden vrijuit schieten en zo sloeg DTS direct een gat van 5 punten. Aanvallend was het vervolgens moeizaam en erg zoeken. Jeroen van Kappel en Koen van Barneveld wisten te scoren. DTS wist daar echter nog 4 punten tegenover te zetten waardoor de teams met een 10-3 ruststand de kleedkamers opzochten.

In de rust werd afgesproken om op wat meer pit en energie in de wedstrijd te stoppen om zo het gat zoveel mogelijk te verkleinen. Het verschil tussen beide helften was dan ook groot. Het aanvalspel van DTS werd in de tweede helft ontregeld waardoor de meeste aanvallen na één schotpoging konden worden onderbroken. Zelf kwam De Eemvogels aanvallend beter in het spel. Jeroen van Kappel en Koen van Barneveld wisten wederom te scoren en ook Hélène van den Heuvel en Jordi Mast wisten enkele kansen te verzilveren. Dichterbij dan een verschil van vier kwam het team echter niet meer. De eindstand van 15-10 was dan ook zuur, zeker gezien het goede spel in de tweede helft.

Voor De Eemvogels zaak om in de komende wedstrijden beide helften hetzelfde te brengen en niet meer door de ondergrens te zakken. De komende twee weken speelt het team thuis. Komende zaterdag tegen koploper HKC uit Utrecht.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 4x, Hélène van den Heuvel 2x, Koen van Barneveld 2x, Jordi Mast 2x