S1
Team S1 2019-2020

Bij de start van de zaalcompetitie was er voor De Eemvogels direct een uitdaging. In de altijd moeilijke uitwedstrijd in Nieuwegein was het zaak om goed te starten aan de competitie. De eerste helft was zeer goed aan Soesterse kant met een 7-9 ruststand als gevolg. De start van de tweede helft was minder waardoor het team zelfs op achterstand kwam. In de laatste minuut maakte de ploeg echter gelijk en nam het een punt mee terug naar Soest, eindstand 14-14.

In het vorige seizoen was de laatste veldwedstrijd ook een uitwedstrijd in Nieuwegein. Toen won De Eemvogels voor het eerst in Nieuwegein en pakte daarmee het kampioenschap op het veld. In de zaal speelde beide ploegen nooit eerder tegen elkaar. De Eemvogels begon zeer goed aan de wedstrijd en wist als snel een voorsprong van 6 punten te pakken. Vloeiende aanvallen werden afgerond door onder meer Hélène van den Heuvel, Koen van Barneveld, Jeroen van Kappel, Jordi Mast en Mark Luijk die er drie wist te maken. Tegen het einde van de eerste helft stokte de doelpuntenproductie enigszins waardoor tegenstander Koveni de kans kreeg om terug te komen in de wedstrijd. Bij rust was het gat nog maar twee en daarmee kwam de ruststand op 7-9.

Ondanks waarschuwende woorden van coach van Dijk begon het team matig aan de tweede helft. Verdedigend ontbrak de scherpte en Koveni kwam op wilskracht langszij. Bij een 10-9 achterstand trok Jeroen van Kappel de stand weer gelijk maar wederom volgden er meerdere treffers van de tegenstander. Bij een 13-10 achterstand gooide het team de schroom van zich af en kwam het door middel van treffers van Elisa van Hengstum en Jeremi Mast terug tot 13-13. Een ongelukkige tegentreffer in de laatste minuut leek toch een verlies in te leiden, maar aanvoerder van Kappel maakte in de slotseconde de bevrijdende gelijkmaker. Eindstand 14-14.

Komende week staat de eerste thuiswedstrijd van deze zaalcompetitie op het programma. In Sportboulevard de Engh is op zaterdag 30 november om 15.45 SGV de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Mark Luijk 3x, Jeroen van Kappel 3x, Jeremi Mast 2x, Koen van Barneveld 2x, Jordi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Elisa van Hengstum 1x