A1
Team A1 2019-2020

De A1 heeft afgelopen zaterdag een valse start gemaakt in het zaalseizoen. Thuis werd helaas met 9-12 verloren van de Meeuwen.

Vooraf wist de A1 niet wat ze kon verwachten aan tegenstand; de Meeuwen was een onbekende. Daarnaast is de A1 na het goede veldseizoen ingedeeld in een poule met stevige tegenstanders. Hard werken was het meegegeven motto vooraf en en dan zien we bij het eindsignaal wel waar we staan. Toch was gelijkspel en zelfs een overwinning mogelijk geweest deze wedstrijd.

De ploeg startte zwak en voordat de Eemvogels het doorhadden stond er al 0-2 op het score bord. Via een rebound van Mika opende ook de Eemvogels de score. Direct volgde de 1-3. Een schot van Tethy en een rebound van Lars trok de stand gelijk en na een gemiste stip van de Meeuwen zette Sem de Eemvogels op voorsprong. Beide ploegen scoorde nog 1 keer waardoor de Eemvogels met een 5-4 voorsprong de rust ingingen.

Bij de Meeuwen zaten veel speelsters op de reservebank die het niet nalieten constant vervelend verbaal aanwezig te zijn. In de rust wezen we erop dit vooral te negeren. Bezig zijn met je eigen spel is het belangrijkste. We moesten rustig de voorsprong verder uitbouwen.

Toch liep het direct na de rust anders en voordat de Eemvogels het in de gaten hadden, keken zij tegen een 5-7 achterstand aan. Benieke verkleinde de marge met 1 punt en na een score van de Meeuwen uit een strafworp, was het Mike die ook een strafworp voor de Eemvogels goed erin legde. Vervolgens was er weer aan beide zijde een doelpunt; Tethy scoorde haar 3e van deze wedstrijd en we gingen de slotfase in met een stand van 8-9.

Er kwamen kansen voor de Eemvogels, maar elke misser lachten De Meeuwen vanaf de bank luid uit. Erg hinderlijk. Het werd nog 9-10 door een schot van Mika.

Na een (terecht) afgekeurde gelijkmaker volgde 2 minuten voor tijd de 9-11 en direct de 9-12, waarmee het verzet van de Eemvogels gebroken was.

Het was een wedstrijd waarin de A1 hard gestreden heeft, maar zich ook heeft laten afleiden door randverschijnselen op de bank. We zijn weer een ervaring rijker en deze nemen we mee naar de volgende wedstrijden.

Aankomende zaterdag mag de A1 op bezoek bij Nova, de ploeg die op het veld 2x verslagen is, maar zeker niet onderschat mag worden.