S1
Team S1 2019-2020

Tegen SGV stond voor De Eemvogels de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen op het programma. De start van de wedstrijd was nog goed van de Soesters maar de ploeg kende voor rust een zeer groot verval. Na rust leek een inhaalrace nog een punt op te leveren maar de wisselvalligheid werd in de slotseconde alsnog afgestraft. Eindstand 15-16.

De start van de wedstrijd was voor beide teams wat moeizaam maar het was De Eemvogels die het eerst een voorsprong pakte. Doelpunten van Ilse en Koen van Barneveld en Mark Luijk volgden elkaar op en ook Hélène van den Heuvel scoorde voor de thuisploeg. Vervolgens viel De Eemvogels ver terug. Het team haalde zichzelf uit de wedstrijd door de frustratie omtrent de warrige arbitrage. Verdedigend werd de ene na de andere goal weg gegeven en aanvallend was het team onmachtig. Zes treffers op rij van de tegenstander uit Culemborg draaiden het spelbeeld helemaal om. Bij rust was de tussenstand van 5-9 nog een meevaller voor de Soesters.

Na rust kwam er iets meer lijn in het spel en werd er zowel aanvallend als verdedigend een tandje bij gezet. Door doelpunten van de gebroeders Mast en van Aniek van de Hoef werd het gat al snel verkleind. Bij 12-13 betekende een treffer van aanvoerder Jeroen van Kappel voor het eerst een gelijke stand. Dit leek voor De Eemvogels de kans om door te drukken maar weer sloop de slordigheid in het spel en werden er veel foute keuzes gemaakt.  Tot 15-15 wisselde beide teams de doelpunten af. Een strafworp in de slotseconde betekende toch een verlies voor De Eemvogels. Eindstand 15-16 en daarmee is de start van de zaalcompetitie teleurstellend te noemen.

Komende zaterdag staat voor De Eemvogels de thuiswedstrijd tegen koploper KCD op het programma.

Doelpuntenmakers: Aniek van de Hoef 3x, Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 2x, Mark Luijk 2x, Jordi Mast 2x, Ilse van Barneveld 1x, Hélène van den Heuvel 1x, Jeroen van Kappel 1x