S1
Team S1 2019-2020

Na wat wisselende resultaten in de eerste speelronden was het zaak voor De Eemvogels om thuis tegen koploper KCD dan eindelijk de eerste overwinning binnen te slepen. Vorig seizoen traden beide teams ook tegen elkaar aan in speelronde 3. Toen was het de eerste overwinning in het zaalseizoen voor De Eemvogels. Die wedstrijd werd toen met een minimaal verschil gewonnen. Nu was het bij rust 9-6 voor de thuisploeg en werd de wedstrijd met een 18-13 overwinning overtuigend afgesloten.

Met 1 punt uit 2 wedstrijden was de start van het seizoen nog wat moeizaam voor De Eemvogels. KCD uit Doorn kwam op bezoek en vooraf werd besproken dat dit de start er niet makkelijker op zou maken. KCD begon ook het scherpst aan de wedstrijd. De openingstreffer was nog voor de Soesters maar daarna volgde al snel een 2-4 achterstand. In tegenstelling tot vorige week werd er nu van begin tot eind geconcentreerd verdedigd. Het gevolg was dat er vijf treffers op rij werden geproduceerd door De Eemvogels. Daarmee kwam het team op een 7-4 voorsprong. Kort voor rust scoorden Mark Luijk en Elisa van Hengstum beiden hun tweede en daarmee kwam de ruststand op 9-6.

Bij de start van de tweede helft kwam KCD met twee treffers toch even dichtbij. Dit offensief was echter van korte duur want De Eemvogels kwam daar met een sterke fase overheen. Treffers van Koen van Barneveld, Mark Luijk en de gebroeders Mast brachten de stand op 13-8. Wederom Jeremi Mast en Birgit Brouwer maakten het gat nog groter. In de laatste fase van de wedstrijd nam de thuisploeg wat gas terug. Ilse van Barneveld scoorde twee keer na mooi opgezette aanvallen en bracht daarmee de eindstand op 18-13.

Na deze sterke teamprestatie waarin alle spelers een belangrijk aandeel hadden kan De Eemvogels weer omhoog kijken. De achterstand op koploper Koveni bedraagt slechts 2 punten. Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling op het programma. In Den Bosch is Stip de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 5x, Mark Luijk 3x, Jordi Mast 3x, Elisa van Hengstum 2x, Birgit Brouwer 2x, Ilse van Barneveld 2x, Koen van Barneveld 1x