A1
Team A1 2019-2020

Afgelopen zaterdag, 7 december, heeft de A1 wederom geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd in Barneveld tegen Revival. Vooral het harde fysieke spel, wat geregeld over het randje was, leverde een 12-6 uitslag op.

Vanaf het eerste signaal ging Revival er direct fel in en werden de Eemvogels verrast. Na de snelle 1-0 hervonden de Soesters zich en wisten zij dat ze vol aan de bak moesten. Met een schot van Ingmar en een doorloopbal van Quin werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Vervolgens werd het spel wat ruwer en volgde er 4 strafworpen op rij, verdeeld over beide ploegen. De Eemvogels miste deze kansen. Revival scoorde ze wel en zo kwam de thuisploeg op voorsprong.

Waar Revival steeds meer de ellebogen en dergelijke begon te gebruiken, ging de scheidsrechter steeds minder fluiten voor het ruwer wordende spel. Waar vrije ballen op hun plaats waren geweest, werden ze weggewuifd of er werd voordeel gegeven terwijl dat er duidelijk niet was. Nadat Benieke uitviel met een blessure liep de thuisploeg verder uit en stond er halverwege een 5-2 tussenstand op het scorebord.

Na rust ging Revival door met het harde spel en hadden de Eemvogels hier geen antwoord op. Beide ploegen scoorde 3x en met nog 15 minuten te spelen stond het 8-5. Het 3e doelpunt van de Eemvogels kwam spontaan op het scorebord. Nog steeds is niet duidelijk wie en of wij eigenlijk wel gescoord hadden. Mika maakte het 4e punt via een doorloopbal en Sem het 5e via een strafworp. Even leken de Eemvogels nog terug te komen, maar de accu raakte leeg en het spelplezier verdween uit de ploeg. Er volgde nog 4 treffers van Revival en een afstandschot van Celina wat uiteindelijk een 12-6 eindstand opleverde.

Komende zaterdag mogen de Eemvogels thuis aantreden tegen DWS en dan gaan de eerste punten dit zaalseizoen gepakt worden.