Home 2019-2020 De Eemvogels wint van concurrent Arena

De Eemvogels wint van concurrent Arena

0
Team S1 2019-2020

Direct na de korte winterstop stond er voor De Eemvogels een thuiswedstrijd tegen het bekende Arena op het programma. Dit team uit Rhenen is in het voorgaande seizoen een geduchte tegenstander gebleken. Beide teams wisten toen in twee zeer gelijkopgaande wedstrijden een keer de volle winst te pakken. Bij de start stond Arena 1 punt voor op de ranglijst. De eerste helft werd met een kleine voorsprong van 7-6 winnend afgesloten door de Soesters. Dit verschil bleek ook uiteindelijk genoeg om de punten in Soest te houden. Eindstand 14-13.

Vooraf was de verwachting dat ook deze ontmoeting tussen De Eemvogels en Arena een gelijkopgaande zou worden en het was vanaf de eerste seconde duidelijk dat het verschil tussen beide teams minimaal was. Tot 5-4 ging het gelijk op. Voor De Eemvogels waren Mark Luijk, Jeremi en Jordi Mast, Jeroen van Kappel en Birgit Brouwer de doelpuntenmakers. De Eemvogels wist voor het eerst een gat van twee punten te slaan. Na een goede actie van de sterk spelende Mark Luijk kon Jordi Mast afronden. Vervolgens bracht Jeroen van Kappel het verschil zelfs op drie (7-4). In het slot van de eerste helft werden de kansen aan Soester kant niet meer benut waardoor Arena terug in de wedstrijd kon komen. Vlak voor rust werd van afstand de aansluitingstreffer geproduceerd en daarmee kwam de ruststand op 7-6.

In de tweede helft zou de spanning alleen nog maar verder oplopen. Arena trok de stand in de eerste de beste aanval weer gelijk, een domper voor de thuisploeg. Verdedigend hield het team in die fase echter zeer goed stand waardoor de aanval tijd had om tot scoren te komen. Birgit Brouwer maakte haar tweede doelpunt van de middag en Elisa van Hengstum bracht het verschil daarna op 2 (9-7). Arena kwam direct met een antwoord en trok de stand wederom gelijk.

Daarna volgde een slotfase waarin de supporters waar voor hun spreekwoordelijke geld kregen. Beide teams scoorden om en om maar De Eemvogels wist telkens te voorkomen dat er een achterstand op het bord kwam. Doelpunten van wederom Jeroen van Kappel en de gebroeders Mast en een treffer van Ilse van Barneveld maakten een 13-13 tussenstand met nog een paar minuten te gaan. Van grote afstand wist Jeremi Mast de bevrijdende 14-13 te scoren. Met de ingebracht Aniek van de Hoef en Koen van Barneveld wist de thuisploeg het vervolgens goed dicht te houden en de overwinning over de streep te trekken.

Met deze overwinning stijgt De Eemvogels naar de derde plaats met respectievelijk 2 punten en 1 punt achterstand op de nummer 1 en 2. Deze teams treffen elkaar in de komende weken. Voor De Eemvogels staan achtereenvolgens een uitwedstrijd in Doetinchem en een thuiswedstrijd op het programma alvorens de eerste helft van het zaalseizoen is afgerond.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 3x, Jeremi Mast 3x, Jordi Mast 3x, Birgit Brouwer 2x, Ilse van Barneveld 1x, Elisa van Hengstum 1x, Mark Luijk 1x