Home 2019-2020 Eemvogels 2 wijst Synergo terug

Eemvogels 2 wijst Synergo terug

0
Team S2 2019-2020

Na 13 minuten gespeeld te hebben op zaterdag 11 januari is de stand 5-0 in het voordeel van De Eemvogels. Synergo komt terug tot 8-7. Dan is het genoeg en wordt de eindstand bepaald op een ruime 14-8. Echt gemakkelijk ging het niet. Het werd een wedstrijd van het tweede vooral tegen zichzelf.

Voorafgaande aan de wedstrijd was het duidelijk dat bij winst op de Utrechtse korfballers het tweede team zich op een prima 3e plek kon nestelen in de competitie. Dat zou een goed resultaat zijn. Maar eerst moesten we winnen.

Het duurde zo’n 7 minuten voordat de doelpuntenmachine op gang kwam. Doch, toen de bal één keer door de korf ging, was het snel bekeken. De 5-0 voorsprong werd in hoog tempo bereikt. En daarmee leek het al binnen het eerste kwartier om een gewonnen wedstrijd te gaan. Het wedstrijdvuur leek wat te doven en de inspiratie viel nagenoeg weg. Synergo bleef kalm en sloop als het ware rustig dichterbij. Via 6-2 werd het bij rust zelfs 8-6.

De rust was nodig om met elkaar vast te stellen dat we er nog niet waren. Er moest echt een tandje bij. Kortom de ploeg zette zich zelf onder druk. Synergo voerde de druk nog verder op om direct na de pauze te scoren (8-7). Het was Jesse die het hoofd koel hield (9-7). Ook Mike deed een duit in het zakje, gevolgd door Nils en nogmaals Jesse (12-8). Daarmee leek de strijd gestreden en leek de winst in Soest te blijven.

Er brak vervolgens echter een moeizame tijd aan. Tien minuten aanvallen bracht geen doelpunt. De druk nam toe en het spel werd daar niet beter van. Verdedigend wist de ploeg echter wel stand te houden.

Vlak voor tijd zorgde Aniek voor de bevrijding (13-8) en zorgde Nils voor de eindstand van 14-8.

Hiermee kreeg de ploeg uiteindelijk loon naar werken en werd daarmee het doel gehaald; een derde plek in de competitie.