S1
Team S1 2019-2020

In Doetinchem was het onbekende Olympus ’58 de tegenstander van De Eemvogels. Gezien de stand op de ranglijst moest er gewonnen worden. Het krachtsverschil bleek in de wedstrijd groot genoeg om een ruime overwinning te boeken. Een 3-9 ruststand werd omgezet in een 10-19 overwinning.

Bij afwezigheid van diverse dames aan de kant van De Eemvogels was Jade Kraaikamp weer eens aangesloten bij het eerste team. Met de verder bekende namen begonnen de Soesters goed aan de wedstrijd. Na de openingstreffer van Mark Luijk werd de stand nog gelijk getrokken. Vervolgens werd er eerst door de heren een serie doelpunten geproduceerd. Daarna was het de beurt aan de dames. Treffers van Elisa van Hengstum 2x, Hélène van den Heuvel en Ilse van Barneveld brachten de stand op 3-8. Vlak voor rust betekende de derde treffer van Jeremi Mast een ruststand van 3-9. Een zeer degelijke eerste helft waarin de verdediging goed stond en er aanvallend goed werd gespeeld maar de afronding scherper had gekund.

In de tweede helft kwamen de Soesters niet meer in gevaar. Het tempo daalde, verdedigend werd het team slordiger en aanvallend ontbrak de creativiteit die er in de eerste helft wel was. Na treffers van Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast en Jordi Mast beiden 2x en Mark Luijk werd het gat vergroot. Het slotakkoord was voor de ingevallen Birgit Brouwer. Zij bracht de eindstand op 10-19. Een zeer degelijke overwinning voor De Eemvogels die daarmee op 1 punt komen van KCD en Koveni die komende week tegen elkaar spelen. Voor De Eemvogels staat dan de thuiswedstrijd tegen Rivalen uit Doesburg op het programma.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 5x, Koen van Barneveld 3x, Mark Luijk 3x, Jordi Mast 3x, Elisa van Hengstum 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Ilse van Barneveld 1x, Birgit Brouwer 1x