Team S2 2019-2020

Werd vorige week met 13-9 van Spirit verloren, in Soest smaakte de revanche erg zoet. Met een eindstand van 20-11 werden de korfballers uit Voorthuizen op hun plek gezet. De doelpunten machine liep super gesmeerd. Mooie afstandsschoten en fraaie doorloopballen maakte het spel van de enthousiaste ploeg zeker het aanzien meer dan waard. De opgaande lijn was weer te pakken en smaakt naar meer.

De Eemvogels bepaalden het wedstrijdverloop zonder mankeren. Binnen zes minuten was de stand reeds 5-0. Waar Sander de 1e treffer plaatste, volgden Jesse (2x), Nils en Tim het goede voorbeeld. In de achtste minuut kon Spirit iets terugdoen. Maar het reserve team liet zich niet van de wijs brengen. Thirza met een mooi schot, Eva en Jade met een fraai afstandsschot liet 8-1 op het scorebord zien. Het werd 8-2 en zelfs 8-3. Dat was dichtbij genoeg vond Eva (9-3). Met de rust in zicht zakte de ploeg wat in. Spirit maakte daar gretig gebruik van, was niet geïntimideerd en liep in tot 9-6. Jade en Jesse (2x) maakten er binnen één minuut 12-6 van. Net voor de rust kwam er nog een tegendoelpunt zodat met 12-7 werd gerust.

Spirit kwam duidelijk beter uit de pauze dan de Eemvogels. Ze scoorden, het werd 12-8 en snel daarna 12-9. Was dit toch de ommekeer in de wedstrijd? Vijf minuten waren er nodig om Spirit definitief terug te wijzen. Sander en Daniëlle (2x) zorgden voor een duidelijke 15-9. Van afstand maakte de tegenstander nog 15-10 en toen was het afgelopen. Met sterk, gevarieerd en rustig spel werd de stand kort voor het einde op 20-10 gebracht door Jade, Mariëlle, Daniëlle, Jesse en de goed spelende reserve Stijn. De toegewezen strafworp aan Spirit maakte de eindstand op 20-11.

Met dit spel werd duidelijk gemaakte dat het volgende week spannend gaat worden tegen het hoger geplaatste Sparta. Vandaag lieten de Soesters zien dat met een rustig combinatiespel de ontstane kansen direct verzilverd werden. Wat tegen Spirit gebeurde, zal geen uitzondering blijken te zijn. Een sterk team dat er voor gaat door een bijna tomeloze inzet en elke wedstrijd sterker en beter wordt.