A1
Team A1 2019-2020

Al een paar keer was de A1 dichtbij, maar zaterdag lukte het eindelijk om de eerste overwinning van dit zaalseizoen binnen te halen. Thuis werd Nova met 8-4 verslagen.

Zaterdag 8 februari 2020 was Nova de tegenstander. Op het veld hadden we al 2 keer van deze ploeg gewonnen maar de zaalwedstrijd uit verloren we met 11-7. Het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst was 1 punt in het voordeel van de Eemvogels. Vooraf was dan ook de verwachting dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden.

Nova is een ploeg die het vooral van afstandschoten moet hebben, dus goed druk zetten was de opdracht. De A1 ging fel van start en voordat een ieder het besefte, had Mike via een doorloopbal de 1-0 al in de korf liggen. De Soesters waren de bovenliggende ploeg. We creëerden vele kansen en de verdediging gaf nauwelijks kansen weg. Via een benutte strafworp zette Mike 2-0 op het scorebord gezet. Daarna was het Tethy met een mooi afstandschot die zorgde voor de 3-0. Middels een strafworp kwam Nova terug tot 3-1. Direct was het invalster Thirza die met een mooie doorloopbal de 4-1 liet aantekenen.

Vervolgens stokte de productie aan de Soesterzijde. We creëerden de 1 na de andere kans  maar de bal weigerde door de korf te gaan. De verdedigende kant gaf nauwelijks kansen weg. En waar de ploeg met een veel ruimere voorsprong de kleedkamer had moeten ingaan was het “slechts” 4-1 bij rust.

Na rust was het de eerste 10 minuten hetzelfde speelbeeld, veel kansen geen scores. Nova veranderde van tactiek, waar het geen kansen kreeg met schoten gingen ze over op de doorloopballen. Dit gaf direct resultaat en de bezoekers kwamen terug tot 4-3.

Na een fraaie score van Ingmar volgde meteen weer een doelpunt van Nova. Lang bleef de 5-4 op het scorebord staan. Beide ploegen kregen kansen en de spanning nam toe. Via een schot van Mika lukte het eindelijk om de marge te verruimen. Daarmee was het verzet van Nova gebroken. Een tweede score van Ingmar en een mooi benutte korte kans van Benieke bepaalde de eindstand: 8-4.

Een terechte overwinning daar de Eemvogels duidelijk de betere ploeg was. Met wat meer geluk had de score ruim in de dubbele cijfers kunnen oplopen. Met deze overwinning stijgt de ploeg weer een plekje in de stand en is de 4e of 3e plaats op de ranglijst nog steeds in zicht.