Home 2019-2020 Eemvogels 2 nestelt zich op tweede plaats competitie

Eemvogels 2 nestelt zich op tweede plaats competitie

0
Team S2 2019-2020

Binnen 8 minuten was de 4-0 voorsprong een feit. De overwinning op Odik leek vanzelfsprekend. Met de rust was het 4-4 en kort na rust kwam Odik zelfs op 4-5. De vanzelfsprekendheid was verdwenen. Doch, door rustig het eigen spel te spelen en te blijven geloven in de overwinning werd de eindstand 15-10 bereikt. De 2e plek op de ranglijst is een feit.

Met doelpunten van Sander, Jesse en twee keer van Tim werd met acht minuten spelen de 4-0 voorsprong bereikt. Niets leek De Eemvogels in de weg te staan een goede eindscore te behalen en de overwinning leek al in Soest te blijven. Hoe anders liep het. In de resterende 22 minuten kregen de tweelingen geen bal door de korf, wat zij ook probeerden. Odik had een antwoord en sloop rustig en overtuigend dichterbij. Rust 4-4.

In de rust werd onderling uitgesproken dat het vertrouwen in de overwinning bleef. Het doelpunt van Odik direct na de hervatting deed er niet toe. Sander maakte in dezelfde minuut gelijk (5-5) en Tim zorgde met twee rake schoten voor 7-5. Er werd 7-6 gescoord. Sander benutte een strafworp (8-6). Odik kwam weer terug en dit keer was het Mariëlle die de afstand weer tot twee doelpunten vergrootte. Het werd 9-8 en nu vond Thirza de korf (10-8). Het was Mariëlle die de afstand groter maakte (11-8). Nog gaf Odik niet op (11-9). Maar toen kwamen de doelpunten meer als vanzelfsprekend met Mariëlle, Jesse, Tim en Jade werd het 15-9. Het laatste doelpunt van Odik was slechts voor de statistieken. Hiermee werd de tweede plaats in de competitie veroverd. Met nog twee wedstrijden te gaan moet deze plek behouden kunnen worden.