Home 2020-2021 Corona en de Eemvogels

Corona en de Eemvogels

0
Corona en de Eemvogels

Vanuit het bestuur geven we jullie graag een update over de gevolgen van de coronapandemie voor de korfbalvereniging.

Trainen

Gelukkig starten vanavond buiten op het veld de trainingen voor de jeugdleden. Dit is op facultatieve basis; iedereen mag zelf weten of hij of zij wil trainen. Wat voor de senioren mogelijk is, maken we binnenkort bekend. We blijven als doel houden om binnen de geldende regels te trainen en verenigingsactiviteiten mogelijk te maken.

Competitie

Onlangs liet de KNKV weten dat er geen zaalcompetitie 20/21 meer zal zijn. Ook na de persconferentie van het kabinet van 2 februari 2021 weten we nog niet welke regels er vanaf begin maart 2021 gaan gelden. Het blijft onduidelijk.

Financiële gevolgen

In de laatste Vlucht besteedden we kort aandacht aan wat nu de financiële gevolgen zijn voor de vereniging. Gelukkig denken de overheid, KNKV en de gemeente Soest goed mee. Concreet betekent dit dat de gemeente geen zaalhuur in rekening brengt en ook een deel van de huur van de accommodatie vervalt. Bij het KNKV hebben we een korting gekregen op de afdracht. Hiermee houden we de lasten voor De Eemvogels beperkt.

Aan de andere kant zijn er beduidend minder inkomsten. De kantine is al geruime tijd dicht. We kunnen geen activiteiten organiseren die de omzet stimuleren en er is geen zicht op wanneer de kantine weer open kan. De inkomsten die we hebben van sponsoren en huurders zijn onderwerp van gesprek met de sponsoren en de huurders. Dat alles maakt het lastig om op dit moment een tussenbalans op te maken. 

Over de financiële toekomst valt op dit moment weinig concreets te melden. We verwachten dat we bij de aanvang van het nieuwe verenigingsjaar met elkaar in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen en er duidelijkheid is over de gevolgen van de coronapandemie voor De Eemvogels. In het besef dat de competitie niet is gegaan zoals hoort en dat trainingen opgeschort zijn (geweest) zullen we dan in overleg met de leden kijken wat we gaan doen.

Het bestuur